Mgr. Schraven Stichting:
persbericht

Broekhuizenvorst, 10 juli 2017

In de kerk van Broekhuizenvorst wordt een bijzonder project voorbereid: een dubbeltentoonstelling van twee kunstenaars:

Jef Hendriks en Jan Haen exposeren gezamenlijk hun werk onder de titel:

QUEESTE NAAR ’N HEMEL

Let op: De zoektocht naar ‘N hemel, dus niet naar DE hemel. De mens die gelooft in het hiernamaals, zal een (vaag) idee hebben wat de hemel inhoudt. Hij (of zij), maar ook de mens die niet gelovig is, heeft bij het begrip “hemel” een idee. Bijvoorbeeld, de hemel op aarde. Hoe mooi zou onze wereld zijn, indien alle mensen rekening zouden houden met hun medemensen.

De weg naar ’N maar ook naar DE hemel gaat niet over rozen. In veel gevallen is het een kruisweg. Met vallen en opstaan bereikt de mens wellicht het doel: ZIJN hemel.

Jef en Jan tonen in de tentoonstelling “Queeste naar ’n hemel” hun idee van de tocht naar de hemel in woord en beeld. Jef toont foto’s en poëzie. Jan geeft in hedendaagse beelden en teksten zijn visie op het traditionele lijdensverhaal van Christus. In de bijlage vindt u meer uitgebreide informatie over de kunstenaars en hun werken.

De tentoonstelling vindt plaats in de kerk van Broekhuizenvorst in de periode van 5 tot en met 13 augustus 2017. Op zondag, 6 augustus zal de priester-kunstenaar Jan Haen de H. Mis opdragen. Daarna wordt de tentoonstelling om 12:00 uur officieel geopend en zullen de kunstenaars hun visie op het getoonde geven.

Op de andere dagen is de tentoonstelling geopend van 11:00 uur tot 16:00 uur. De entree is gratis.

Website Jef Hendriks www.jef-hendriks.kunstinzicht.nl

webiste jan haen www.janhaen.jimdo.com