Mgr. Schraven Stichting:
bericht
Detail_afbeelding_rechts

Presentatie van twee boeken op de geboortedag van bisschop Schraven

Op de geboortedag van bisschop Schraven, 13 oktober, werden in het Missiehuis van de Lazaristen te Panningen twee boeken gepresenteerd. Het stripboek Post uit China van de Belgische striptekenaar Geert de Sutter; en het boek Over mijn lijk van de hand van priester-kunstenaar Jan Haen CssR en fotograaf Jef Hendriks.

beide boeken:

Post uit China

is een historische verbeelding van het leven van Mgr. Schraven in China en de marteldood van de negen Europeanen en in 4 talen uitgegeven.

Detail_afbeelding_rechts

Over mijn lijk

is een kunstzinnige fotografische weergave met toelichting van de kunstenaar Jan Haen op het kunstwerk in de gedenkkapel van Broekhuizenvorst.

Beide boeken werden aangeboden aan de Chinese aartsbisschop Savio Hon Tai Fai en Mgr. Wiertz in aanwezigheid van een groot internationaal gezelschap.

In een inleiding werd geschetst hoe de afgelopen 75 jaar de martelaren in herinnering zijn gebleven in allerlei landen en niet in het minst in China. Kunstenaar Haen zei diep geraakt te zijn door het verhaal van bisschop Schraven.

Andere sprekers benadrukten de betekenis van deze martelaren in China voor onze tijd: 'Zij waren verdedigers van de waardigheid van de vrouw'.