NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 10 nummer 55, nr. 1 2018
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

conferentie in China: een onthulling

Soms komen tijdens een conferentie opvallende gegevens boven tafel waar tot dan toe niemand iets van wist of geheim werd gehouden. Dat gebeurde ook bij de genoemde conferentie in Peking op 25 oktober 2017.

 

Voorkant van het genoemde fotoboekje.
Naast de vroegere kathedraal de twee
monumenten. Een namens het Japanse leger
en een tweede uit dankbaarheid namens
de Chinese bevolking.

Een inleider vertelde over het bezoek van president Xi Jinping aan Nederland. In Den Haag werd op 5 maart 2014 een nucleaire top belegd waarbij 53 staatshoofden aanwezig waren, zoals president Obama en ook de president van China Xi Jinping. Er werd een officieel staatsbezoek van gemaakt, het eerste ooit in de geschiedenis aan Nederland door een Chinese president. De nucleaire top was bedoeld om gezamenlijke afspraken te maken om nucleair terrorisme tegen te gaan.

De inleider op de conferentie vertelde dat president Xi toen het verhaal over bisschop Schraven te weten kwam. Bij deze ene zin liet de inleider het. De achtergrond van die ene zin is in nevelen gehuld. Het belangrijkste is dát het gebeurde. Daarover kan geen twijfel bestaan. Opmerkelijk genoeg om in het geschiedenisboek over Mgr. Schraven te worden bijgeschreven.