NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 53, december 2017
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

toespraak in de kathedraal van Datong op zondag 22 oktober 2017


Beste broeders en zusters in de Heer,

Vandaag is het voor ons een speciale dag, nu we hier samen zijn. We hebben samen tot dezelfde God gebeden, verenigd als één familie.

Onze groep pelgrims bestaat uit mensen uit België en Nederland. Meer dan 660 missionarissen van Scheut uit deze landen kwamen naar China om te werken in Binnen-Mongolië en in dit bisdom van Tatung. Jullie twee eerste bisschoppen Hoogers en Joosten zijn afkomstig uit onze gemeente Horst aan de Maas. Dat is de reden waarom we hier zijn. En uit diezelfde gemeente komt Mgr. Frans Schraven, in 1937 vermoord in Zhengding.

 

Kathedraal van Datong

Namens de mensen uit hun geboorteplaatsen breng ik hun hartelijke groeten over.

Wij als groep maken een pelgrimage langs plaatsen in China waar Nederlandse en Belgische bisschoppen en martelaren hun leven gegeven hebben uit liefde voor het Chinese volk. Wij wilden graag de vruchten van hun inspanningen leren kennen en wij zijn diep geraakt door het geloof dat we hier in China hebben ontmoet. Terug in ons land zullen we vertellen over de inspirerende kerk in China. Wij bidden voor jullie. Doen jullie a.u.b. hetzelfde voor ons.

Dank jullie voor jullie gastvrijheid. Moge God jullie zegenen.