NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 50, september 2017
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

korte berichten

Openingstijd Gedenkkapel
Het bestuur van de Schraven Stichting is blij dat de Schraven Gedenkkapel voortaan elke dag te bezoeken is. De openingstijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Bezoek Gedenkkapel
Op 22 augustus bezocht een groep van 24 leden van de vereniging 'Probus Alter' uit Venray de Gedenkkapel in Broekhuizenvorst.

Het bezoek was een groot succes.

Schravenpad
Met Hemelvaart organiseerde de Mgr. Schraven een wandeling langs het Schravenpad in Lottum met deelnemers uit Beuningen, Horst, Lottum en Venray. Het was een kleine maar fijne groep onder leiding van voorzitter Harry Schraven. Na een fikse regenbui, die anderen weerhield deel te nemen, ging de tocht toch van start. De lunch werd gebruikt op Kaldenbroek. 'De wandeling was amusant en we hielden het verder droog'. Een deelneemster schreef na afloop:

'We hebben enorm genoten en zullen het pad met kennissen en familie nog vaker lopen'.

Bezoek uit Duitsland
Begin juli kreeg de Gedenkkapel bijzonder bezoek uit Zuid-Duitsland. De Generale Overste van de congregatie van de Zusters van Barmhartigheid' bezocht met een medezuster 'Mgr. Schraven en gezellen'. Hun gastheer de dag, p. Vic Groetelaars cm uit Panningen wist Mgr. Schraven voortreffelijk te promoten. De zusters willen in 2019 een bedevaartstocht maken.

Chinareis 2017
Op zaterdag 9 september kwamen alle deelnemers aan de pelgrimsreis naar China bijeen in het missiehuis van de Lazaristen in Panningen. Aandachtig werd geluisterd naar de bewogen inleiding van p. Jeroom Heyndrickx uit Leuven over zijn jarenlange betrokkenheid bij China. Je kon zijn warme hart voor China a.h.w. hardop horen kloppen. Praktische informatie werd gegeven en vragen beantwoord. De twintig deelnemers komen uit heel Nederland en uit België. Een van de deelnemers blijkt een vaardige pen te hebben. Hij bood spontaan aan tijdens de reis van dag tot dag een blog bij te houden. Ieder kan de reis op deze manier op de voet volgen. Kijk daarvoor op: http://china2017.lucvos.be Een eerste bericht is al verschenen.