NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 50, september 2017
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

Paus Franciscus en mgr. Schraven...

Het gebeurde tijdens de Algemene Audiëntie van paus Franciscus op het Sint Pietersplein in Rome.

Met bewondering kijkt paus Franciscus naar bisschop Schraven en gezellen. Tijdens deze audiëntie ontving paus Franciscus een grote groep Chinese priesters die voor een cursus van 4 weken naar Leuven waren gekomen. Hun studie onderbraken zij voor een bezoek aan de stad Rome en natuurlijk voor een bezoek aan de paus. Het was voor hen een voorrecht om de paus persoonlijk de hand te schudden.

Van deze gelegenheid maakte de Chinese pastoor van Zhengding, de stad waar Mgr. Schraven vermoord werd, gebruik om de aandacht van de paus te vragen voor deze martelaren in China. Hij overhandigde de paus het bidprentje voor de zaligverklaring van bisschop Schraven en gezellen met aan de voorkant de afbeelding van het kunstwerk van pater Jan Haen uit de gedenkkapel van Broekhuizenvorst.

Op de foto staat pastoor Anthony Sun Fuqing zeer eerbiedig voor de paus. Hoe de paus hierop reageerde is niet bekend. Ongetwijfeld zal hij de tekst in het Italiaans lezen en zo kennis nemen van het verhaal van bisschop Frans Schraven. Zal de paus nu ook elke dag bidden voor de zaligverklaring van Bisschop Frans Schraven en gezellen? Wie weet.